HOME *** VOOR WIE *** WORKSHOP *** BLOKTRAINING *** WEEKTRAINING
WIE IS…?
HET ONTSTAAN VAN SWINGBOKSING
VOOR WIE…?
TARIEVEN
CONTACT
VOORWAARDEN
SPORTKLEDING
BEDRIJFSGEGEVENS

Het ontstaan van SWINGBOKSING

Als kind was ik behoorlijk onder de indruk van boksers zoals Mohammed Ali en George Foreman. Half slapend op de bank lag ik naar zwart/wit boks beelden te kijken. Toen was er nog helemaal geen damesboksen, laat staan voor meisjes.

Na paardrijden en Pentjak Silat (Indonesische vechtsport) startte ik op 15-jarige leeftijd een volleybal carričre die 26 jaar duurde. Met als hoogste niveau: eerste klasse regionaal. Op 41-jarige leeftijd vond ik het genoeg. Geen teamsport meer, maar een individuele. Het werd boksen.

BOKSEN
Bij de Utrechtse Boks Vereniging Verbon stapte ik binnen om eens te kijken. Het werd meer. Drie keer per week trainen. Met dames. Met heren. Mijn conditie schoot omhoog en de kracht in mijn gehele lichaam werd sterker. Een blessure (niet door het boksen) maakte dat ik een tijd niet meer zo energiek kon boksen. Gelukkig kon ik en mocht ik training geven. En dat deed ik maar wat graag. Eerst aan beginners. Maar al snel maakte ik me het geven van bokstraining zo eigen, dat ik in korte tijd boksers van alle niveaus kon trainen. Een nieuwe sportcarričre ging van start.

DANSEN
Omdat boksen een explosieve sport is, kreeg ik zin in het volgen van een lichaamsbeweging die als het ware tegenovergesteld is. Het werd dansen.

Bij Toucheé Utrecht deed ik een proeftraining. Het werd meer. Tot op heden volg ik drie á vier keer per week danstraining. Van modern tot hiphop.

Muziek en dansen. Het plezier om op muziek in beweging te komen en bewegingen te leren. Dit was voor mij een kleine stap om verder te gaan: boksen en muziek. Swingboksing was ontstaan.

Het programma van Swingboksing bestaat uit drie mogelijkheden: WORKSHOP, BLOKTRAINING EN WEEKTRAINING.

Met deze verschillende mogelijkheden is de drempel laag om de bokssport op eigenzinnige wijze te beoefenen en gun ik iedereen zijn of haar manier om dit te ontdekken.

© 2014 Swingboksing