HOME *** VOOR WIE *** WORKSHOP *** BLOKTRAINING *** WEEKTRAINING
WIE IS…?
HET ONTSTAAN VAN SWINGBOKSING
VOOR WIE…?
TARIEVEN
CONTACT
VOORWAARDEN
SPORTKLEDING
BEDRIJFSGEGEVENS

SWINGBOKSING - Bloktraining

Zin in een sport boost en altijd al het boksen willen ervaren? Geen statische oefeningen, maar lekker bewegen? Geef je dan op voor de bloktraining. Deze trainingen worden in vier weken achter elkaar gegeven. Op deze manier krijg je meer gevoel met het technisch boksen en werk je flink aan je conditie, kracht en groeit je bokservaring.

Net als bij boksen vindt bij Swingboksing lichamelijk contact plaats. Actie en reactie zijn hierbij kernelementen. Om je daar inzicht in te geven, worden er oefeningen gedaan op elkaars handschoen(en) en op het lijf. Daar zijn samenwerking en lef voor nodig. Hoe reageer jij op je bokspartner? Hoe reageert je bokspartner op jou? Inschatten en incasseren, zelfvertrouwen, intuďtief en aangeleerd reactievermogen, het komt allemaal langs en zal gaandeweg de lessen groeien. In vier lessen wordt gewerkt aan de opbouw van je (boks)bewegingszekerheid. Swingboksing geeft je op ritmische manier de basis van het boksen en is er voor iedereen die op een uitdagende manier een sport boost wil.

In de training zitten de volgende onderdelen: warming-up, verplaatsing, basisstoten zonder handschoen(en), basisstoten met handschoen(en), basis- en combinatiestoten op handschoen(en) partner, een aantal verdedingingstechnieken, lijf-aan-lijf boksen, boksen met opdracht, conditie- en krachttraining, cooling down.

Wie kunnen er meedoen? Iedereen boven de 18 jaar. Tijdens de trainingen wordt rekening gehouden met het individuele sportniveau. Heb je blessures of andere lichamelijke beperkingen? Geef het bij opgave aan.

Draag sportkleding waar je je goed in kunt bewegen en binnen sportschoenen. Neem verder mee: handdoek, fles water en humor. Bokshandschoenen zijn aanwezig.

Belangrijk: voor het volgen van deze training is het dragen van een enkelvoudig bitje verplicht. Je krijgt een bitje bij inschrijving.

Het gaat hier om vier trainingen van 1,5 uur en worden eens per week gegeven (dag en tijd nader). Je betaalt voor een blok van vier trainingen achtereen. Tuurlijk ga je geen training missen. Want zo krijg je de sport boost die je zo graag wilt hebben. Maar mocht het je toch overkomen een training te missen, dan kan in overleg gekeken worden naar een inhaaltraining.

De smaak te pakken? Ga dan naar de WEEKTRAINING om zo constant te werken aan je conditie.

© 2014 Swingboksing